Bokat och klart

Nu har jag bokat biljetter till att åka och hälsa på Tessi i Kalmar.
Det ska bli grymt!


I feel good, dada dada dada da!

Idag har jag kommit på mig själv med att må riktigt bra. Vaknade imorse och det var inte så jobbigt att gå upp ur den varma sängen (även om jag gärna hade legat kvar en stund till), var ovanligt tidig och först till drop in på Communicare. Tog en sväng med bilen, handlade och sen jag kom hem har jag mest lyssnar på musik, läst tidningar och chillat. Utan dåligt samvete. Det är inte ofta jag mår såhär bra en vanlig tisdag, ibland kan det nästan bli så att jag får dåligt samvete om jag mår bra för jag inte borde göra det. Men idag finns det inget dåligt samvete i sikte. Veckans självkänslo-tema på Communicare kanske har fångat mig. Mår i allafall bra och har en kanonkväll framför mig, kan ju knappt bli bättre, go Knel!

Nu lyssar jag på Can't buy me love och kommer må bra en stund till. For sure.

Pepp på idag

Sitter på Communicare, tar en paus från att vara duktig just nu. Har kollat jobb, kollat volontärtjänster, pratat om matchen igår med Maria, gjort övningar och tester om självkänsla och lite allt möjligt. Men jag är fortfarande pepp, ikväll blir det mys på Kinamuren och filmmys med min kära Lajsa. Ska bli så guld! Nu ska jag fortsätta vara duktig tills jag får brumma härifrån, var maximalt lat och tog bilen imorse, cause I can. Baha.

Busy saturday

Har haft en jävligt bra helg. Högskoleprovet gick nog inge vidare men det är inte hela världen, gjorde det mest på skoj. Jag var helt slut i huvudet efter provet så när jag kom hem blev det en powernap innan det blev dags att göra sig iordning och åka in till stan och Bambi. Jag, Bambi, Christopher, David och Jens lekte charader, sjöng Singstar och allt möjligt innan det blev Frimis och kvällen avslutades med mat på Donken. Satt fint med en chokladmuffins efter allt dansande. Hade en grym kväll! Frank phone.


Friday baby

Nu sitter jag och idolnördar med mamma och pappa. Love the Beatles. Idag har jag varit med Fia hela dagen, vi åt frukost på God Smak i Hallsberg, hälsade på kära gamla Alléskolan och drog en sväng till Marieberg. Sweet. Imorgon är det dags för högskoleprovet. AAAAHHH!!!

Money can't buy me love. ♪

Hej mitt vinterland

Igårkväll började det snöa, var osäker på om det skulle ligga kvar tills idag. Så vaknade jag av att mamma svor, då förstod jag att den låg kvar. Och det är inte lite heller. Men den kommer smälta under dagen, synd. Nu ska jag snart brumma iväg och hämta Fia för att åka till Hallsberg. Jag ska köra försiktigt.

Trött

Orkar inte skriva mycket. Jag är väldigt trött just nu. Har mycket att göra. Jag ska försöka få klart så mycket som möjligt ikväll så jag kan njuta av fredag imorrn. Idag har jag varit på Communicare, varit på AF och haft möte med Swedbank, hämtat ut mitt körkort (yay!) och varit på bio med mamma. Vi såg Tusen Gånger Starkare, mycket tänkvärd film. Har varit en mycket bra dag!

Imorgonbitti ska jag och Fia ta bilen till God Smak och äta frukst och chilla. Ska bli mycket trevligt!

Wrom wrooom

Den första som fick åka med igår var bror, skjutsade honom till träningen innan jag tog en tur till Hallsberg. När jag åkte hem från Hallsberg vräkte det ner regn och var kolsvart ute, satt i bilen och mös med full värme i rumpan och Håkan Hellström i stereon. Frihet. Lite senare fick jag även hämta bror från träningen och hämta David. Så den första att åka med utanför familjen blev David, lite random.

Nu lyssnar jag och bror på Fiskar som viskar, det får mig att tänka på veckan jag hälsade på Tessi och Adam i Norge. Vet inte hur många gånger om vi lyssnade på den när vi "städade" innan det var dags för fest. Det var en rolig vecka.

KÖRKOOOOOOOORT!!!

NU HAR JAG KÖÖÖÖÖRKOOOOOOOOOOOOORT!!

Så hysteriskt glad så jag inte vet vad jag ska göra!
Nu har jag det. Jag är stolt över mig själv.
Nu spelar allt som varit jobbigt tidigare ingen roll längre.
UNDERBART! 


Fick ett fint paket av mami.
Fyndigt, mumsigt och ironiskt att det var ett paraply med tanke på att det regnat!
Tack mami! v


Sjuk, typ.

Jag är typ sjuk.
Eller i allafall väldigt förkyld med en tryckande huvudvärk och vad som känns som feber.
Har sovit många timmar idag.
Har missat många samtal, orkar inte ringa upp idag. Får göra det imorgon. 
Nu ska ska jag se på tv några timmar och sen sova ännu mer.
Host och snörvel.

Sucker

Är fast i Gossip Girl.
Grät till avsnittet idag.
I'm a sucker for love.


Mörtcitat

Min babymört aka Tessi är hemma från Kalmar några dagar så idag har vi lekt. Det är tack vare henne min blogg har ett helt nytt utseende, då jag är tekniskt efterbliven fick jag hjälp och detta är helt hennes verk! Dagen har innehållit chill hos henne, pizzadejt i typ fyra timmar på Maestro och filmmys. Inte illa! Det är så bra med mört, för även fast vi inte träffats på över 7 veckor så är det som om vi träffades igår när vi väl ses. Som det ska vara. Har haft hysteriskt roligt och har pratat om allt och lite till. Under kvällen har mört spottat ur sig så roliga saker så vi kunde inte låta bli att dokumentera några citat och här kommer ett urval:

"Vem säger nej till gratis sex?"

"Finns det några snygga människor på krogen?"

"Har man en gång smakat saften kan man inte sluta dricka!"

"Finns man på Facebook finns man."

"Man kan ju alltid bli snyggare men har man en ful grund är det kört."

"Han ser lite ut som en jude..eller en av jesus lärjungar."


Bullen är glad efter en dag med mört.

En upptagen torsdag

Är helt slut efter en dag som denna. Imorse hade jag möte med Maria på Communicare om min så kallade framtid, ser väl inte så ljus ut just nu. Efter det cyklade jag hem och läste lite bok och lagade mat innan det var dags att traska iväg till Communicare igen. Där träffades jag, Maria och Minna för att åka in till Örebro tillsammans. I Örebro stog det studiebesök på Atlas Copco på schemat, även om det kanske inte är något för mig så var det riktigt intressant. Något annat mycket inressant var vår guides utseende, en tjej i typ 25-års åldern. Det försa vi la märke till var hennes lila överdragströja, sedan hennes många lila armband på varje arm, den lila klockan och den lila toffsen i håret. Gosh. Plötsligt upptäcker vi att underhåret i toffsen är färgat lila och vi börjar nästan skratta. This girl likes purple. Tillslut kan vi inte hålla oss längre när hennes mobil ringer, hon tar upp den och den är.. that's right, LILA!

Efter vi lämnat Atlas Copco traskade jag upp på stan, var runt på ännu fler ställen och frågade efter praktikplats. Mission impossible. När jag väl givit upp (ännu en gång) stötte jag på Olivia, vi pratade på ett bra tag, mycket trevligt! Efter jag sagt hejdå till Oliven var det dags att träffa mami, det blev mys på Hälls. Grillade foccacia med kyckling och curry, guld och riktigt mysigt en torsdagkväll.

Nu är det mys framför tvn med la familia som gäller.

Aotch

Idag har varit en dålig dag.
Och jag brände fingret i ugnen.

Mässa och mys

Jobbmässan igår var nästan sämre än vanligt. Tog en Uni-katalog och lite randompapper. Gick några varv med Bambi innan vi istället mös ner oss på Sveas för att äta frukost och fika och pratade om allt och inget. Sånt gillar vi. Gick tillbaka till mässan och lyssnade på info om att bo och jobba i Norge, höll på i över 50 minuter. Blev väldigt mycket information på den tiden kan jag lova, gosh vad allt är komplicerat. Träffade på Fia en sväng på mässan innan hon skulle ta bussen och jobba. Efter jag blivit lämnad själv på stan traskade jag runt i lite affärer, träffade även på underbara Ellen helt random, det var kul!

Några timmar senare kom Lisa upp på stan och båda var dödshungriga, efter lång tids funderande över vad vi var sugna på hamnde vi i fönstret på La Baguette. Där satt vi och chillade och blev på bra humör, gick till Ica och köpte choklad innan vi traskade hem till Lajsa. Resten av kvällen bestod av mys på hög nivå (inkluderade soffa, tända ljus och myslistan på Spotify) och tvättstugan innan jag blev hämtad av bror och Mr Hagman. Tydligen är världsfred överskattat. 

En väldigt bra dag med fina vänner och mycket mys.

Relativt produktiv dag

Idag har jag:
Varit på Communicare
Sökt jobb
Kört tvättmaskinen i fyra omgångar (hänger blöt tvätt överallt)
Varit på kyrkogården och rivit upp döda blommor
Tagit en höstpromenad
Chillat
Läst bok
Nu blir det tv i nästan 5 timmar. Bland annat Halv 8 hos mig, Top Model, Lite Sällskap och Paradise Hotel. På hösten blir jag tv-beroende. Gosh.

Imorgon blir det jobbmässan med Bambi och på kvällen leka med Lajsa, det gillar vi!


Frost på baksidan







Pennybridge at fall




Höst

Varje morgon drar jag upp persiennerna och tittar på den här busken.
Det var inte så länge sen den var helgrön och bara hade börjat gulna.
Nu är den underbart fin. Hösten går så fort. Jag älskar hösten.


Torsdagsblaj.

Det borde vara förbjudet för mig att tänka ibland, tänker bara för mycket och blir nostalgisk.

Vill bara bli typ 17 igen, gå i skolan och problemen man har är matte och naturkunskap. Visst jag minns många kvällar av hysteriskt gråtande och dödsångest över gehörsprov,  projektarbetskaos och gud vet vad. Även då gick världen under ibland, men då skulle man bara vetat vad som väntade. Då hade man så mycket människor runt sig som "satt i samma båt". Man hade fullt med små mini-psykologer man kunde prata ut med och få hjälp. Även om det sitter sisådär rätt många tusen unga och är arbetslösa just nu så känns det som att ingen förstår en, ingen sitter i samma båt. Och i just min båt är det ett hål i botten.

Jag saknar mitt gamla liv så fruktansvärt mycket, där jag hela tiden vet vad jag ska göra, vart jag ska vara och när. Ganska patetiskt att jag inte vill välja själv vad jag ska göra. Men det är så jag fungerar, vill ha någon som säger åt mig vad jag ska göra, så försöker jag göra mitt bästa. Man kan inte göra mer än sitt bästa brukar mamma säga. Jag trivs så. Men nu ska man plötsligt veta efter alla år av pekpinnar vad man vill. Helt fritt. Omöjligt. Dumt nog göra jag istället ingeting. Lever som i koma på förmiddagarna alla vardagar. Lever på eftermiddagarna och helgerna. Tur att jag lever nån gång.

Jag borde känna mig fri, att jag har hela livet framför mig, att det är nu allt börjar. Istället känns det som början på slutet, som att jag sakta går och väntar på ingenting. Jag vet att det låter löjligt, jag har fan inte ens fyllt 20 år än. Men det är så det känns.  Jag står helt stilla när alla springer förbi med drömmar och mål. Jag nästan backar. Oh crap. Hur blev det såhär. Nu nog med blaj. Ska jag sluta tänka en stund, kasta mig i soffan med bubben och se på tv.


Weekend at Lajsas

En helg i bilder.

I korta drag. Cykel. Stan. Många inköp. Lunch med Linda. Cykel hem. Packa upp. Leka med inköp. Ulla tar på sig så mycket inköpt som möjligt och leker teaterlärare. Besök av Lajsas bror Andreas. Matlagning. Mysmiddag. Bullbakshandla. Filmmys. Filosofi i soffan. Sova. Höstpromenad. Bullbak. Apelsin- och chokladbullar. Kanelbullar. Vaniljbullar. Guld.


Friday night at home

Det känns nästan konstigt att bara sitta hemma och ta det lungt en fredagkväll efter alla festhelger. Men det är skönt. Jag och Bubben kollar på Modern Family, guld. Imorgon blir det ingen sovmorgon, ska upp och åka in till stan och min kära Lajsa. Vi ska gå på stan och sen myspysa, sen sussar jag på hennes soffa för på söndag ska vi baka bullar. Det är ju trots allt kanelbullens dag, aka min alldeles egna dag. Vår tradition med bullbak då, sweet!


My baby and I

Idag har jag pratat med min babymört. Vet inte hur många gånger vi började säga hejdå och sen komma in på nåt helt annat. Vi kan verkligen prata om allt. I love it. Saknar henne. Saknar henne varje dag. Men vi har våran älskade bubbla. Tills vi ses igen har jag min älskade Heffaklump som jag fick av mört när jag fyllde år. Han sover i min säng varje natt. Kollade genom lite gamla bilder och hittade underbaringarna på bild. v

Btw så kommer det här bli en toppenhelg!


RSS 2.0