Time for change

Efter månader av bara ingenting känns det för första gången på riktigt länge som att det faktiskt händer saker, eller håller på att hända i allafall. Har börjar köra med bilskolan, ska börja gå på teorin på tisdag och idag har jag haft mitt första möte med min nya jobbcoach. Plus att våren äntligen ligger i luften, kom nyss in efter en timmes VeckoRevyn-läsning i uterummet i 28 grader. Imorgon bär det av söderut till Blekinge för att hälsa på farmor och farfar tills på söndag. Ska bli skönt, alltid lika skönt med en paus från..det vardagliga tråklivet i Kumla.

Men faktiskt people..nu börjar det hända grejer!

Great night out

Har nyss vaknat efter en nap i soffan, dags att hoppa in i duschen och tvätta bort fredagskvällen snart känner jag. Men jävlar vilken rolig kväll. Förade hemma hos Bambi med allt från diskussioner om monarki till Hej Knekt. Drog oss till Strömpis runt 00-tiden och hade riktigt kul ute, natten avslutades med mat på Grill Corner vilket inte var helt fel. Spontansov hos Bam eftersom jag annars hade behövt åka hem löjligt tidigt, asskönt! 

En riktig toppenkväll igår med toppenmänniskor, tack som fan! Har kommit på mig själv med att tänka på göteborgska under dagen..vilket endast kan skyllas på gårdagens härliga sällskap. x) 

Vaknade upp i Bams soffa imorse, efter lite slappande begav jag mig ut på stan och träffade på Lisa. Det kändes verkligen som att folk trodde jag gjorde en Walk Of Shame hem dagen efter..men inte! Traskade runt på stan med Lajsa och köpte en väska och en bikiniöverdel. (Jag tror på en sommar..eller iaf på Rhodos!)

Blir en lugn hemmakväll med mamma och pappa ikväll, precis det som behövs efter en partynatt. Måste passa på att hälsa grattis på födelsedagen också till till Elin, Carro, Becca, Alexander och Emma. Congraatz!

En bit på vägen (ha-ha-ha..)

Igår eftermiddag hade jag min första körlektion, jag överlevde. Dom som känner mig vet att jag och mina nerver inte direkt är bästa vänner, jag personifierar nervositet ganska bra. Pulsen slog hårt och snabbt när jag gick för att möta mamma innan vi skulle gå till bilskolan. På ett sätt var det lugnande att hon var med men på ett sätt så kändes det jobbigt. Såhär i efterhand är jag jätteglad att hon var med, fyra öron hör bättre än två och det kändes tryggt.

När vi väl kom dit var Fredrik och Anna där och efter en stund dök Eva upp och sa att det var dags. När jag satte mig i bilen hade jag inte kommit ihåg mitt eget namn om någon hade frågat. Det kändes som att min puls gick genom hela bilen. Lektionen var en av dom längsta timmarna i mitt liv. Blev inte så varm och rödflammig som jag annars brukar bli när jag freakar utan den här gången var det med galen puls och en skakande kropp som var problemet. Något som var mycket frustrerande var att hjärnan och kroppen inte riktigt ville samarbeta.

Nu låter det som att jag skulle bli avrättad eller något sånt, så illa var det inte. Men gosh vad man mycket nytt att tänka på, ett helt nytt körsätt. Kan ju säga att dieselbilar inte är min starka sida än så länge. Har ändå bokat in nästa lektion, känns på ett sätt jättenervigt som som att jag aldrig mer vill hoppa in i körskolebilen..men det känns ändå som ett nytt steg, att jag har kommit en bit på vägen.. Förlåt, väg-skämtet var oundvikligt!

Alternativ 3

Det blev något slags alternativ 3 idag. Fastnade framför datorn och pluggade körteori, jag suger verkligen men alltid fastnar väl nått. Nu ringde pappa å sa att jag måste pallra mig iväg till Posten för han har glömt sina långkalsonger och tänkte springa efter jobbet, så måste pallra mig ut nu iaf. Alternativ 3 kanske inte var så dumt i allafall.

Blööh.

Vissa dagar känns bara allt så fruktansvärt meningslöst, sådär så det riktigt gör fysiskt ont att leva. Idag är en sådan dag. Somnade vid halv 4 tiden inatt, även när jag somnat kändes det inte som att jag sov, inte ens när man drömmer kan man få slippa alla jobbiga problem. Så vaknar man med världens mensvärk, bestämmer sig för att stänga av alarmet och försöka sova en stund till när Arbetsförmedlingen bestämmer sig för att slå en pling och gnälla lite över att man är lat. Believe me, that's not news. Dom är så bra på att inbringa den där totala känslan av otillräcklighet som man så väl behöver en måndagmorgon. Thanks. 

Sådana här dagar märker man vad man är för typ av person. Antingen sparkar man sig själv i arslet, sätter på en bra låt och tvingar sig själv till bättre humör och gör något åt det. Eller så surar man, sätter på en depplåt, gråter en skvätt och tycker lite synd om sig själv. Övervägde alternativ ett i några sekunder innan jag fastslog att jag är alternativ nummer två, that's just who I am.

Vädret är ju fint i allafall, men har ingen lust att gå ut. Har lust att ta en Ipren, gå och lägga mig i sängen och stirra rakt upp i taket. Eller kanske se på en film.  


Hemmakväll

Jag och pappa är själva hemma ikväll. Han sitter i fotöljen med Zingo och sover och jag ser på Så Ska Det Låta, jag har nyss kommit fram till att Mattias är snyggast i EMD.

Nu sjunger dom Maggio. Puss på det.


A kick in the ass

Har äntligen sparkat mig själv i rumpan när det gäller det här lilla plastkortet jag så gärna vill ha, aka körkortet. Har bestämt mig för att gå teorikursen (som vissa tycker är onödigt men jag tror det blir bäst så), nu ska jag gå på nästa informationsmöte och så börjar kursen den 6 april. Igår gjorde jag även något mycket läskigt, jag har bokat min första körlektion med bilskolan..säger bara AAAAAAAHHHHHHH!!!!

Så får vi se om jag tar mig igenom det här levande.

Mört i min säng

Det sitter just nu en mört i min säng och stickar, det ser ut att gå bra. Hon surprisade mig med ett besök såhär på söndagskvällen. Puss på det gott folk, puss på det.

Veckan som varit

Bara några timmar kvar på den här veckan, vilken bra vecka det har varit. Jag har gjort så mycket saker, alla har inte varit roliga (arbetsförmedlingen host host) men jag har haft något att göra varje dag. Jag har lekt med Cissi och roliga människor, tränat, varit på Af, vart på jobbmässan, träffat Fia och Bambi, bakat bullar med Lisa och mycket mer. Det är verkligen då jag mår bäst, när jag har saker att göra. Allt kan såklart inte vara roligt men det är absolut när det är såhär jag mår bra. Lite distans från..mina egna tankar, jag blir galen av att spendera för mycket tid med mig själv. Idag har varit en lugn dag, behövde det efter den här veckan. Var ute och övningskörde i över två timmar, var runt i Hallsberg, Pålsboda, Kävesta och jag vet inte vart..roligt var det i allfall. Det gick bra också, dags att anmäla mig till en teorikurs och sparka mig själv i arslet nu känner jag.

Nu sitter jag här, har nyss läst ut In Touch och Sofis Mode, håller på i SOLO nu. Jag undrar om mitt tidnings-beroende någonsin kommer gå över. Kanske när jag får ett liv?..men knappast. Lyssnar på Regina Spektor, det betyder att det börjar bli vår för mig. Det är då mina öron börjar tråna efter röster som Regina, Håkan, Maggio och liknande. Nu ska jag välja vilken film mamma och jag ska titta på ikväll. Puss på er, puss på veckan som varit och nu hoppas jag veckan som kommer kan bli lika bra!


Torsdag

Har haft en väldigt soft dag, jobbmässan sög som jag anade. Träffade på Fia och Bambi på stan innan vi vallfärdade till mässan. Efter ett tag dissade vi mässan för Supreme där vi spenderade typ 3 timmar. Var så himla skönt att bara sitta där och prata med vänner och inte behöva tänka på tiden eller något annat.


Onsdag

Veckan går för fort, hänger inte med. Var på Arbetsförmedlingen idag hos Bosse, det var psykiskt påfrestande.

Imorgon blir det jobbmässan med Fia och Bambi.

Natti natt!

Ever learn?

Känns precis som på skoltiden. Man vet vad man behövt göra i flera veckor men här sitter man nu, dagen innan och har knappt börjat. Trodde man kanske skulle lära sig med tiden, verkar inte så.

Ibland måste man helt enkelt tänka, Det ordnar sig. Oftast gör det också det.

Tv

Ikväll jävlar blir det tv. Har kommit fram till att det är tv jag vill se mellan 18.10 tills 06.35. Är dock hundra på att jag inte kommer kunna hålla mig vaken så länge, får se när ögonen protesterar. Det jag ska se är: The Hills, The City, Gossip Girl (säsongspremiär, äntligen!!), Blåsningen, Music and Lyrics, Andra Avenyn, Röda Mattan på Oscarsgalan, Nedräkning till Oscarsgalan och till sist Oscarsgalan 2010. Frågan är om jag ens kommer orka se nått av själva galan som börjar 2.35, peppar mest inför röda mattan!

Ska nämligen träna 9.30 imorgon så kan inte ta igen sömnen, ska bli spännande att se hur länge Knel pallar hålla sig vaken.

It's a beautiful day

Har nyss kommit in från en solskenspromenix med mami. Älskar dom bara parierna på marken. Stallde mig på asfalten och längtande efter våren.

Genrep

Var på Melodifestivalens genrep idag med mami i Örebro. Det var riktigt kul, så snart blir det att se The real deal på tv.

Genrepets:
Snyggast:
Pauline.
Roligaste dansarna att kolla på: Pernilla.
Tråkigast: Kalle och Orsa spelmän. 
Mest imponerande: Alcazar. 
Sötast: Måns.

I'M A SUCKER FOR LOVE. v


Nyp i armen

Var och hälsade på Gunborg ikväll, min mormors syster som hade namnsdag. Trodde jag skulle klara mig den här gången, klara mig från att bli tårögd. Det är konstigt hur personer kan vara så totalt olika och ändå påminna så mycket om varandra. Behövde bara nypa mig själv i armen några gånger ikväll, I'm only human. Men var ett mysigt besök, satt i köket och drack te och pratade. Älskar när folk pratar om "förr i tiden", det mesta låter så mysigt. Tror faktiskt det var bättre förr, enklare på nått sätt. Jag hade velat vara född i början av 50-talet.

Ännu mer böcker

Kunde inte låta bli, idag har jag köpt två böcker till.

Har även börjat läsa i "Lasermannen", mycket intressant!


Böcker böcker böcker

Var på biblioteket idag, lånade två böcker.
Var på Bokia idag, köpte tre böcker.

Nu jävlar ska det läsas!


RSS 2.0